DSpace university logo mark
詳細検索
Japanese | English 

NAOSITE : Nagasaki University's Academic Output SITE > 060 工学部・工学研究科 > 060 学術雑誌論文 >

波動ポンプ式魚の肉質改善システム


ファイル 記述 サイズフォーマット
110002402165.pdf353.27 kBAdobe PDF本文ファイル

タイトル: 波動ポンプ式魚の肉質改善システム
その他のタイトル: Fish Meat Improving System Powered by a Wave-Energy Pump
著者: 川口, 勝之 / 槌本, 六良
著者(別表記) : Kawaguchi, Katsuyuki / Tuchimoto, Mutsuyoshi
発行日: 1990年 4月25日
出版者: 社団法人日本機械学会 / The Japan Society of Mechanical Engineers
引用: 日本機械学會論文集. B編, 56(524), pp.1066-1070; 1990
抄録: A new fish farming system based on the improvement of product values and energy saving and supported by a newly designed wave-energy pump has been developed. An experimental approach to the realisation of single-and double-acting wave-energy pumps and fish meat improvement by giving a suitable motion to the cultivated fish was taken. The correlation of motion speed and period with body muscle and fatness of the cultivated fish with low-temperature preservation characteristics was investigated, and the "jogging effect" was proven most effective at a speed of 2.5 BL/s. Furthermore, system investigations related to wave-energy pumps and fish training were performed in an integrated and optimum arrangement. The application of the double-acting pump with a suitable float piston weight gives a possible solution to compact design as well as optimum pump flow performance.
キーワード: Fish Meat Improving System / Wave-Energy Pump / Single and Double Action / Piston and Float / Optimum Jogging Speed / Muscle and Fat
URI: http://hdl.handle.net/10069/22742
ISSN: 03875016
関連リンク : http://ci.nii.ac.jp/naid/110002402165/
権利: 社団法人日本機械学会 / 本文データは学協会の許諾に基づきCiNiiから複製したものである
資料タイプ: Journal Article
原稿種類: publisher
出現コレクション:060 学術雑誌論文

引用URI : http://hdl.handle.net/10069/22742

このリポジトリに保管されている文献はすべて著作権により保護されています。
印刷やダウンロード等データの複製は、調査研究・教育または学習を目的とする場合に限定されます。

 

Valid XHTML 1.0! Copyright © 2006-2015 長崎大学附属図書館 - お問い合わせ Powerd by DSpace