DSpace university logo mark
詳細検索
Japanese | English 

NAOSITE : Nagasaki University's Academic Output SITE > 070 環境科学部 > 070 学術雑誌論文 >

Release of Bisphenol A from Food Can Lining upon Heating


ファイル 記述 サイズフォーマット
JHS48_331.pdf253.54 kBAdobe PDF本文ファイル

タイトル: Release of Bisphenol A from Food Can Lining upon Heating
著者: Takao, Yuji / Lee, Ho Chul / Kohra, Shinya / Arizono, Koji
発行日: 2002年 8月
出版者: Pharmaceutical Society of Japan
引用: Journal of Health Science v.48(4) p.331-334, 2002
抄録: Nine different food cans, packed with water, were heat-treated for 30 min at 80 or 100°C in order to elucidate the trends associated with the leaching of bisphenol A (BPA) from internal coatings. Low levels of BPA were detected in water from all unheated cans, rising to 0.06 to 32 ng/cm2 after heating at 100°C. Reducing the heat-treatment temperature to 80°C was found to reduce the BPA concentration in the contained water by up to two-thirds. The cans that recorded the highest BPA concentrations in water after heating were found to have components (lid, bottom or body) with high available BPA contents.
キーワード: bisphenol A / food can / epoxy resin / heat treatment
URI: http://hdl.handle.net/10069/8361
ISSN: 13449702
DOI: 10.1248/jhs.48.331
関連リンク : http://dx.doi.org/10.1248/jhs.48.331
資料タイプ: Journal Article
原稿種類: publisher
出現コレクション:070 学術雑誌論文

引用URI : http://hdl.handle.net/10069/8361

このリポジトリに保管されている文献はすべて著作権により保護されています。
印刷やダウンロード等データの複製は、調査研究・教育または学習を目的とする場合に限定されます。

 

Valid XHTML 1.0! Copyright © 2006-2015 長崎大学附属図書館 - お問い合わせ Powerd by DSpace